Krista Ausente - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Krista Bruns - WaarBenJij.nu Krista Ausente - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Krista Bruns - WaarBenJij.nu

Krista Ausente

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Krista

12 Juni 2008 | Nederland, Utrecht

Hallo vrienden, vriendinnen, familie en kennissen. Via dit medium ga ik jullie op de hoogte houden van mijn belevenissen in Madrid. Ik vertrek eind Augustus naar Madrid, en zoals het een echte Spanjaard betaamt heb ik eigenlijk nog niks geregeld. Vliegtickets, kamers en verzekeringen komen allemaal mañana wel!
Omdat ik dus over het avontuur en de voorbereidingen nog niet veel te melden heb wil ik een ander verhaal met jullie delen, of eigenlijk een liedje.

Het is een Spaans liedje van Marta Gomez en het staat op de cd Putumayo Presents: Women of the World - Acoustic. De titel is Paula Ausente. De eerste keer dat ik dit liedje hoorde vond ik het al meteen heel mooi en het werd eigenlijk bij elke keer luisteren mooier. Toen ik wat informatie op wilde zoeken over het liedje, werd ik verrast: Het liedje is gebaseerd op het boek Paula van Isabel Allende, die toevallig een van mijn lievelingsschrijfsters is!

Een liedje met betekenis dus, en bij deze is hij ook een beetje speciaal opgedragen aan mijn moeder omdat het komend halfjaar "Krista Ausente" zal zijn.

Klik hier om het liedje te beluisteren:

De tekst in het spaans:

Paula Ausente

De un invierno largo nació esta historia que hoy cuento
Entre algunos vivos y muertos
Como una ilusión Paula fue creciendo
Sin saber que así nos engaña el tiempo.

Al atardecer la encontré durmiendo
De tanto dormir se la llevó el viento

CORO:
Y se fue mi niña, se fue muy lejos
Y su sombra a mí me parece un eco
Y la sueño triste y tambien riendo
A mi me dejo su recuerdo

Paula era feliz, brillaba su mente
De tanto reir le llegó la muerte
Como una ilusión, Paula fue creciendo
Sin saber que así
Nos engaña el tiempo.

De una historia triste nació este invierno que hoy canto.

De tekst in het engels:

Absent Paula

From a long winter was born, the story I’ll tell you
Amidst some people, dead and alive.
Paula grew as an illusion without knowing
That’s how time treats us.

At dusk I found her asleep
She slept so much; the wind carried her away

CHORUS:
And my girl is gone; she’s gone far away
And her shadow seems like an echo to me,
I dream her sad and laughing too,
Only her memory she has left me.

Paula was happy
Her mind just shined
She laughed so much, death took her away
Paula died as an illusion
Without knowing that’s how time treats us

From a sad story was born, this winter I sing today.

Een beetje te zielig van het goeie misschien, aangezien ik helemaal niet zo ver wegga en ik vooral een hele leuke tijd tegemoet ga, maar sowieso een stukje hele mooie Spaanse kunst!

• 16 Juni 2008 - 11:31

Alessia:

Ik ga je volgen Kris!!

• 21 Juli 2008 - 21:00

Marijke Bruns:

Prachtig liedje Krista.
    Inderdaad wel heel triest.
    Hopelijk ga je een hele fijne tijd tegemoet in Madrid. Je vader en ik komen je ieder geval opzoeken. Gelukkig heb je vanvond al wel een vliegticket en een hostal voor de eerste dagen geregeld.
    Je moeder

• 20 Augustus 2008 - 19:47

Ylva:

Heey nichtje,

Wat leuk dat jij nu ook een waarbenjij.nu hebt!! Ik hoop dat je hem wat beter bijhoudt dan ik die van mij, haha. Wel jammer dat ik je precies misloop, ik kom 2 september namelijk weer thuis. Dus ik kan je niet echt gedag zeggen.. Geniet er maar goed van daar! Want de tijd gaat echt heeeeeeeel snel. Ik ga je verhalen iig lezen. Dan weet ik ook alvast wat me te wachten staat over een paar maanden in Madrid. Veel plezier!! xxxx Ylva

• 24 Augustus 2008 - 10:52

Heleen En Harald:

Beste Krista,
    Heeeeeel veeeeeel succes in Madrid!
    Groeten uit H'gom van ons alle 8-en.

• 27 Augustus 2008 - 20:52

André:

Het lukte uiteindelijk niet om zondagmiddag nog naar Heemskerk te komen. Leuk idee om de een'waarbenjijnu-site' bij te houden. Ik heb hem al bij mijn favorites gezet.
    Veel plezier in Spanje!